31.08.2017 Autto pysyy Enontekiöllä

Valtuusto valitsi Hannu Autton yksimielisesti kunnan kehitysjohtajaksi. Enontekiön Kehityksen toiminta siirtyy ensi vuoden alusta kunnalle.

– Hannu Autto on sitoutunut paikkakuntaan. Hän on meille jo tuttu oltuaan usean kuukauden ajan Enontekiön Kehityksen toimitusjohtajana ja näyttänyt kyntensä tekemällä siinä hyvää työtä, perustelee kunnanhallituksen puheenjohtaja Sari Keskitalo.
Autton lisäksi haasteteltiin Heikki Pietarinen ja Veikko Koljonen, jota kunnanhallitus esitti varahenkilöksi.
Birgitta Eira kuitenkin kyseenalaisti varahenkilön tarpeellisuuden.
– Miksi kehitysjohtajalle valitaan myös varahenkilö? Eihän tällaisissa tapauksissa toiseksi parhainta vaihtoehtoa ole olemassa, Eira totesi.
Puheenjohtaja Seppo Alatörmänen oli samoilla linjoilla Eiran kanssa ja kysyikin valtuustolta, voidaanko hyväksyä yksimielisesti, että valitaan vain kehitysjohtaja eikä lainkaan varahenkilöä. Valtuusto hyväksyi asian yksimielisesti. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti myös ponnen, että valitulle kehitysjohtajalle laaditaan johtajasopimus.
Kehitysjohtajan tehtäviä ovat kunnan toiminnan, toimintatapojen ja palvelujen kehittäminen, kunnan hanketoiminnan kokonaisuudesta vastaaminen, kunnan elinvoiman ja yrittäjyyden kehittäminen, työllisyysasiat, kuntamarkkinointi, kunnan kilpailukyvyn kehittäminen sekä Enontekiön Kehitys Oy:n toiminnasta vastaaminen uudelleen organisoinnin aikana.
Kunnanvaltuusto päätti valita yksimielisesti Heikki Järvistön tilalle tarkastuslautakuntaan Pentti Mäkitalon. Asia tuli uudelleen valtuuston käsittelyyn, sillä Järvistö ei virkasuhteisena ole kelpoinen tarkastuslautakuntaan. Lautakunnan muut jäsenet ovat Birgitta Eira, joka toimii puheenjohtajana sekä Hannu Ranta, Alpo Vuontisjärvi ja Ulla-Maija Syväjärvi.
Valtuustolle tuotiin tieto myös perustetuista valtuustoryhmistä. Niitä ovat Kokoomuksen ja Kristillisten yhteinen valtuustoryhmä, Vihreiden De gröna valtuustoryhmä, Johtti Sápmelaččat rs:n valtuustoryhmä sekä Suomen Keskustan valtuustoryhmä.
Katja Keskitalo