12.01.2018 Kantatie 93:n hoitoluokka nousi

Liikennevirasto on nostanut vuoden alusta yli 600 tiekilometrin hoitoluokkaa merkittävimmillä tieosuuksilla. Kohteet valikoituvat tärkeyden mukaan eri puolilta maata. Lapista mukana on vain Kantatie 93 Palojoensuusta Kivilompoloon.
– Syksyn sääolosuhteet ovat olleet poikkeuksellisen vaikeat tienpidolle ja liikenteelle. Olemme saaneet teiden kunnosta paljon palautetta sekä yksittäisiltä kansalaisilta että yrityksiltä. On tärkeää, että turvallisuuden takaamiseksi ja elinkeinoelämän kuljetusten varmistamiseksi pystymme reagoimaan tilanteeseen nopeasti, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner toteaa.
Ministerin mukaan tämä on nopea ratkaisu, mutta tarvitaan myös pitkän aikavälin suunnitelma.
Parin viime vuoden aikana Liikennevirasto on nostanut talvihoitoluokkia yli 700 kilometrillä. Tien hoitoluokka määrää talvihoidon tason. Hoitoluokat määritellään tien liikennemäärien, tien toiminnallisen luokan ja kuljetustarpeiden perusteella.
Teiden talvihoito on osa maanteiden hoidon alueurakoita. Sopimukset ovat monivuotisia palvelusopimuksia. Liikennevirasto vastaa laadun toteutumisesta yhdessä ELY-keskusten kanssa.
Kansalaiset voivat seurata maanteiden talvihoidon toimenpiteiden etenemistä palvelussa liikennetilanne.liikennevirasto.fi.
Tienkäyttäjän linjalle maanteiden kunnosta ja liikenteen ongelmista voi ilmoittaa soittamalla numeroon 0200 2100. Linja on avoinna ympäri vuorokauden. Linja kuuluu Liikenteen asiakaspalvelukeskuksen toimintaan, joka on Liikenneviraston ja ELY-keskusten toimialaan kuuluvien maantie-, rata- ja vesiväyläasioiden yhteyspalvelu.