10.08.2017 Kärnä tyrmää ehdotuksen länsirajan rajavalvonnasta

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari on ehdottanut rajavalvonnan palauttamista länsirajalle itärajan tyyliin.

Huhtasaari teki ehdotuksensa viime perjantain tiedotustilaisuudessa, kun puoluehallitus oli esittänyt häntä perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi.
Kansanedustaja Mikko Kärnä on reagoinut Huhtasaaren ehdotukseen voimakkaasti.
– Ehdotus hakee järjettömyydessään vertaistaan niin poliitikon kuin entisen rajaupseerinkin näkökulmasta. Se on paitsi ymmärtämätön, myös toteuttamiskelvoton. Huhtasaari lieneekin ensimmäinen presidenttiehdokas, joka haluaa poistaa 65 vuotta jatkuneen pohjoismaisen passivapauden. Saavutus sinänsä, Kärnä toteaa.
Blogissaan Kärnä pohtii Huhtasaaren ehdotusta perusteellisesti. Kärnän mielestä Huhtasaari ei selkeästikään näytä ymmärtävän, millainen Suomen ja Ruotsin välinen raja on luonteeltaan.
– Rajan yli käydään töissä, opiskelemassa, asioimassa sekä tapaamassa tuttuja. Sen yli käydään myös vilkasta kauppaa. En osaa edes arvioida, kuinka mittavat taloudelliset ja kulttuuriset menetykset kärsisimme, mikäli rajatarkastukset palautettaisiin.
Kärnän mukaan olisi myös äärettömän kallista sekä tehotonta pitää ympärivuorokautisesti miehitettyjä rajanylityspaikkoja auki Torniossa, Ylitorniolla, Pellossa, Kolarissa, Muoniossa ja Karesuvannossa.
– Vai aikooko Huhtasaari kenties sulkea länsirajamme yöksi itärajan tapaan? Haluaisinpa nähdä sen lohta Väylällä soutavan lohimiehen ilmeen, kun viranomaiset kyselisivät häneltä matkustusasiakirjoja joella, Kärnä lataa.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ilmoittanut, että on valmis luopumaan pohjoismaisesta passivapaudesta. Huhtasaari on puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja. Lopullisesti ehdokkuudesta päättää syyskuussa perussuomalaisten puoluevaltuusto.