Lähetystö kohti ministeriötä

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen piipahti maanantaina Enontekiöllä. Ensi viikolla valtiovarainministeriö saa vastavierailun pohjoisesta päin.

Enontekiön kunta haluaa asettua nyt poliisin kanssa samalle puolelle pöytää ja katsoa asioita samansuuntaisesti. Maanantaina kunnan kutsuvieraiksi saapuivat poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, Lapin poliisipäällikkö Esa Heikkinen ja ylikomisario Rauno Pätsi.
Kunnanvaltuuston puheenjohtajan Seppo Alatörmäsen mukaan poliisijohdolla ja Enontekiön kunnalla on yhteisiä näkemyksiä.
– Meillä on sama tahtotila: on saatava lisää poliiseja ja lisää rahaa.
Tapaamisen yhteydessä Enontekiön kunta teki poliisille yhteistyöpyynnön, jossa se esittää, että Lapin poliisilaitos osoittaisi kuntaan oman poliisipartion. Kunta puolestaan on valmis yhteistyöhön eri tahojen kanssa, että riittävät resurssit rahoituksenkin osalta poliisipartiolle löydettäisiin.
– Yhteistyötä kävisimme pohjoisten kuntien, muun muassa Utsjoen kanssa, mutta myös saamelaiskäräjien ja paliskuntien kanssa. Jo heti ensi viikolla näistä meidän pohjoisista Lapin kunnista on lähdössä lähetystö valtiovarainministeriöön, ja me olemme tietysti mukana. Tärkeintä tässä nyt on poliittinen lobbaus, ja kansanedustajiimme olemme tietysti yhteydessä koko ajan.
Enontekiön kunta toivoo, että asiassa päästään molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun.
– Poliisiylijohtajan vierailusta saimme kuitenkin vahvan signaalin siitä, että meidät on huomattu, Alatörmänen sanoo.
Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen ja Lapin poliisipäällikkö Esa Heikkisen haastattelu on sivulla 6.
Katja Keskitalo

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen haastattelun voi lukea Enontekiön Sanomien torstain paperilehdestä.

LISÄÄ UUTISIAPAINOPALVELU TUNTURI-LAPISSA!