Lataa Meijän Enontekiö -valokuvakisan kilpailukutsu tästä.

Ja lisätietoa täältä:

Suurtunturit lumosivat

Harry Potterin suomentaja Jaana Kapari-Jatta löysi työrauhan Kilpisjärveltä.
Jaana Kapari-Jatta on Suomen tunnetuimpia suomentajia. Hänen hauskat ja kekseliäät Harry Potter -käännöksensä ovat ilahduttaneet lukijoita ja rikastuttaneet suomen kieltä. Sellaiset ilmaukset kuin ankeuttaminen, ilmiintyminen ja huispaus ovat siirtyneet yleiseen kielenkäyttöön. Pottereiden ohella hän on suomentanut runsaasti muutakin lasten- ja nuortenkirjallisuutta.
Kapari-Jatta asuu Loviisassa, mutta talvisin hän viihtyy pitkiä aikoja Afrikassa. Tänä syksynä matkasuunta vaihtui kuitenkin pohjoiseen, kun hänestä tuli vähäksi aikaa kilpisjärveläinen.
– Hyvä ystäväni Jari Virtanen tiesi, että uudella Potter-käännöksellä on tiukka aikataulu. Hän tarjosi minulle kuukaudeksi työskentelypaikan Santa´s Chalets Rakasta.
– Työympäristönä Kilpisjärvi on loistava. Täällä on rauha, mutta silti ei tarvitse olla yksin korvessa. Ainoa houkutus on, että tekee mieli lähteä ulos. Mutta sehän on hyvä houkutus! Tunturipoluilla mieli lepää ja aivot tekevät työtä.
– Työtahti on ollut niin hyvä, että käännös valmistui etuajassa. Sellaista minulle ei ole tainnut tapahtua koskaan aikaisemmin, Kapari-Jatta nauraa.
Kilpisjärven lähinähtävyydet tulivat kuukauden aikana tutuiksi. Saanan ruskaisia rinteitä saattoi ihailla työpöydän ääreltä, ja Tsahkaljärvi oli pienen kävelymatkan päässä.
– Tulen tänne varmasti toistekin ja aion suositella tätä työskentelypaikaksi kollegoilleni.
Sirpa Karjalainen

Aiheesta enemmän Enontekiön Sanomien paperiversiossa.

LISÄÄ UUTISIAUUSI PALVELU TUNTURI-LAPISSA!