Angelinjärvi on arvoitus

19.04.2018

Peltovuoman nuorisoseuran kisat avaavat lauantaina pilkkiviikon, ja illalla pääsee talolle tanssaamaan karaoken tahdissa.

Minkälaiset perinteet Peltovuoman Nuorisoseuralla pilkkikisojen järjestämisessä on?
– Näin yhtäkkiä en osaa tarkkoja vuosia sanoa, mutta onhan näitä pilkkikisoja järjestetty jo useamman kymmenen vuotta.
– Mie olen ollu matkassa melkein siitä saakka, kun me tänne muutimme eli kuutisen vuotta.
Kuinka paljon kisoissa on yleensä osallistujia?
– Aika lailla osallistujamäärä on ollut siinä 140 kilpailijan paikkeilla.
– Meillä on ollut ensimmäiset kisat jo pitkään sen takia, koska Angelinjärvi on niin epävarma. Siinä on joki ja sula tulee sen vuoksi monesti jo aika pitkälle pilkkiviikon aikoihin. Tällä hetkellä tilanne on vähän arvoitus, mutta nyt viikonloppuna aluetta on käyty poljettamassa, että se kovettuisi. Nunnasen Venejärvi meillä on aina ollut varajärvenä.
Paljonko teillä on talkoo
porukkaa?
– Meitä on semmonen seittemän hengen porukka etukäteen järjestelemässä, mutta sitten kisoissa on aina toistakymmentä hommissa.
– Kyllähän se työtä vaatii, mutta nyt ko ittekki on ollu jo useampia kisoja järjestämässä, niin siihen on tullu jo oma rutiini. Hommia kuitenkin saadaan jaettua, eikä kaikki ole yhden vastuulla.
Peltovuomassa on kahdet kisat, teillä ja Peltovuoman Mettäpojilla. Teettekö yhteistyötä?
– Kyllä me teemme. Mettäpojat aukasevat tien ja saavat sitten talon ja laavun käyttöön. Yhteisiä työntekijöitä on tietysti myös. Pieni kylä, niin osa ihmisistä on molemmissa mukana.
Mitä mieltä olet pilkkiviikosta?
– Minusta pilkkiviikko on oikein mukava tapahtuma. Se tuo väriä tänne kyliin, mutta sitä vain saisi kunnan puolesta enemmän markkinoida ja mainostaa. Nytkin on tullut kyselyjä, että järjestetäänkö sitä koko pilkkiviikkoa tänä vuonna.
– Myös sitä olen pohtinut jo useampana vuonna, että ensimmäisissä kisoissa ei kunnan puolesta ole minkäänlaista avausta, sellaista, että nyt pilkkiviikko avataan, tervetuloa kaikki. Nyt vain aletaan suoraan myydä lippuja ja pilkkiä. Vaikka pilkkijät eivät mitään avausta kaipaisikaan, niin kyllä jonkinlaiset avajaiset toisivat enemmän näkyvyyttä viikolle.
Teillä on myös iltaohjelmaa pilkkiviikolla. Kerro siitä.
– Samana iltana, lauantaina 21. huhtikuuta iltakaheksasta kahteen, meillä on nuorisoseuran talolla Allanin karaoketanssit.
Käytkö itse muissa kisoissa?
– Joskus olen Mettäpojilla ollut kaverina töissä. Lapset ovat käyneet muissa kylissäkin, mutta mie en kyllä ole tainnut käydä.
Pilkitkö vapaa-aikana?
– Pilkin tietenkin. Hauskaa siinä on, jos kala nappaa. Saa mettässä olla ja kulkea, niin kyllä se on tärkeää. Kevät on mulle muutenkin tärkeä vuodenaika.
– Nyt olin kaks viikkoa lomalla, ja enemmän mie olin pilkkimässä kuin kotona.
Katja Keskitalo

Enontekiön pilkkiviikon aloittaa Peltovuoman Nuorisoseuran pilkkikilpailu Angelinjärvellä 21.4. kello 10–13.
Muutos aiemmin ilmoitettuun kisaohjelmaan: su 22.4. Enontekiön Yrittäjät ry:n Muotkajärven kilpailu siirtyy Vuontisjärvelle. Pilkkiviikon ohjelma löytyy osoitteesta pilkkiviikko.blogspot.fi.