Ilotulituksia ja gaalaillallisia tulossa taas

23.11.2017

Britit ja hollantilaiset saapuvat Hetan joulumaailmaan. Elina Tukiainen avaa Lapland Hotel Hetan ovet joulusesongille ensi viikon perjantaina.

Millainen joulusesonki on luvassa?
– Joulusesongista tulee varsin vilkas TUI UK -brittiasiakkaidemme kanssa. He ovat täällä 3–4 päivän viipymällä, ja tuo aika on heillä täynnä erilaista jouluohjelmaa.
Mitä ryhmien ohjelmaan kuuluu?
– Brittien ohjelmaan kuuluu perinteinen safarikolminaisuus eli husky-, poro- ja kelkkasafarit. He saavat näistä kaikista aktiviteeteista pienen maistiaispalasen, minkä jälkeen voivat sitten halutessaan ostaa myös pitempiä valinnaisia safareita. Lapset pääsevät tapaamaan myös Joulupukkia, mikä lienee kaikista odotetuin ohjelma. Lisäksi heille järjestetään muun muassa jouluaskarteluja ja diskoja. Viimeisenä iltana heillä on gaalaillallinen Christmas crackereineen ja ilotulituksineen.
– Ilotulituksia on luvassa joulukuussa tiistai- ja lauantai-iltaisin. Tämä kannattaa muun muassa kaikkien koiranomistajien pistää korvan taakse.
Mitä osaat jo nyt kertoa kevätsesongista?
– Osittain jo brittien kanssa päällekkäin meillä alkaa hollantilaisten viikkoviipymäryhmät, jotka jatkuvat aina maaliskuun loppuun asti. Heille toteutetaan myös safareiden puolesta viikko-ohjelma, joka sisältää muun muassa lumikenkäilyä, husky-ajelua, porotilavierailua, kelkkasafareita, pilkkimistä, fatbike-ajelua, liukulumikenkäilyä sekä Kautokeinon reissun.
– Keväällä toki saapuvat myös suomalaiset hiihtoturistit hyödyntämään vertaansa vailla olevaa latuverkostoamme ja nauttimaan Hetan kirkkaista keväthangista sekä auringonpaisteesta.
Olet hotellinjohtaja. Kerro työstäsi.
– Olen työnjohdossa sekä hotelli- että safaripuolella. Vastaan siis hotellitoiminnoista sekä suunnittelen ja operoin safaripuolen ohjelmat. Olen ollut nykyisessä asemassani vuoden päivät, sitä ennen vastannut kuusi vuotta Lapin Safareiden safaritoiminnoista Hetassa. Mikäli kaikilta juoksevilta toimistohommilta suinkin jää aikaa, saatan olla opashommissa kelkkasafarilla, lumikenkäilemässä asiakasryhmän kanssa Jyppyrällä tai sitten siivoamassa hotellihuoneita kerroshoidon apulaisena.
Tanja Virkkunen