Kuinka paljon tarvitaan?

19.04.2018


Kun Lapin poliisilaitoksen partiot valvovat Käsivarren liikennettä viikonvaihteen ajan, kirjoitetaan maastoliikenteessä viisi sakkoa ja tieliikenteessä 48 sakkoa tai rikesakkoa. Viisi ajokorttia joutuu hyllylle ja yksi pannaan kuivumaan.
Maastoliikenteen osalta kaikki ja tieliikenteessäkin suurin osa rangaistuksen saaneista oli ulkomaalaisia, ja poliisi toteaa sen olevan tavanomaista Käsivarren liikenteessä. Törkeä kännikuski kirkonkylällä oli paikallinen. Meillä siis riittää niin paikallisia kuin matkailijoitakin, jotka viis veisaavat laista.
Toinen meiltä eläköityneiden poliisimiesten paikoista on täytetty virkasiirrolla Kittilästä Muonioon. Toinen poliisivirka tullee haettavaksi pian.
Poliisipäällikön perustelu sille, miksi Enontekiö menettää poliisinsa on se, että virat sijoitetaan sinne, missä on eniten ihmisiä ja tarvetta. Miten meidän turvallisuuden tarpeemme eroaa esimerkiksi Levistä, jos viikonlopun saldo on meilläkin suuri? Kuinka paljon rötöstelyjä meillä on oltava, että se on tarpeeksi oman poliisipartion saamiseksi?
Valtiovarainministeri Petteri Orpolle on vetämässä pyyntö päästä keskustelemaan kunnan poliisitilanteesta. Emme me vielä ole luovuttaneet.