A-
A+
A-
A+
Pasi Vidén vaihtoi purilaiset erikoiskahveihin.
Pasilan Pasilla piisaa ideoita.
Cafe Pasila muutti Ylläsjärvellä uusiin tiloihin viime syksynä. Asiakkaat ovat löytäneet uuden paikan ravintola Otson vieressä ilmeisen hyvin, sillä juttua tehdessä kahvilan ovi käy tasaiseen tahtiin.
– Uusi sijaintihan on hyvä. Lähellä vanhaa paikkaa, niin kantisetkin löytää. Kun vanhasta paikasta loppui vuokrasopimus, niin ei tarvinnut hirvesti miettiä, että mihin muutetaan, sillä tämä oli Ylläsjärven ainoa vapaa yrityskiinteistö, toteaa yrittäjä Pasi Vidén.
Ennen kahvilan aukaisua uudessa paikassa täytyi tehdä kuitenkin reilusti remonttia.
– Tämä on entinen aulatila, mikä toi omat haasteensa kahvilan sommitteluun ja rakentamiseen. Itse me olemme tässä pääasiassa maalanneet ja nikkaroineet. Putkihommat jätettiin suosiolla ammattilaisille, jotta saa itse nukuttua yöt paremmin.
Uudistuksia on tapahtunut muunkin kuin paikan suhteen. Muun muassa burgerit ovat tippuneet pois listalta muuttomatkalla.
– Kyllähän se jonkin verran mielipahaa on aiheuttanut, kun safkaa ei enää saakkaan. Sen myötä on hieman asiakaskunta vaihtunut. Tunturihotellilta meille tulee paljon ranskalaisia asiakkaita erikoiskahvin perässä.
Kahvilasta löytyvä kahvikone onkin kovalla käytöllä. Myös paikallisten valmistamia käsitöitä voi ostaa Pasilasta. Pääbisneksenä on kuitenkin edelleen moottorikelkkojen vuokraus.
– Kesällä niitä menee vähemmän. Silloin on tarkoitus panostaa myös kahvilan iltatoimintaan. Alun perin oli tarkoitus aloittaa iltatoiminta jo aiemmin, mutta henkilökunnan saamisen ja rajoitusten myötä lyötiin homma jäihin.
Vidén pyrkii miettimään palveluita asiakkaan näkökulmasta.
– Naapuri pitää kesällä auki aamuyhdestätoista seitsemään, niin me voisimme jatkaa siittä sitten hieman myöhempään, että turisteille olisi kuitenkin joku paikka auki ja etteivät kaikki sulkisi yhtä aikaa.
Lämmin ruoka tippui pois tuotelistalta lähinnä tilan puutteen vuoksi, mutta asiaan voi olla ratkaisu, Vidén kertoo.
– Kesällähän alkaa grillikausi, niin sitten voisi miettiä taas lämpimän ruoan tarjoamista asiakkaille. Se on vain tuo Suomen suvi, joka on aina niin varma sääskineen ja keleineen, että täytyy vielä miettiä asiaa lähempänä kesää.
Uusia tuotteita ja ideoita on hyvä olla vireillä, Vidén jatkaa.
– Ylläksen kesäturisimi keskittyy täysin ulkoiluaktiviteettien ympärille, niin tilasin kesälle testimielessä vuokrattavaksi kumiveneen. Sellaisen repussa kannettavan 60 kiloisen, jonka kantavuus on 1300 kiloa. Se on ihan kätevä peli. Samanlaista käyttävät muun muassa eränkävijöiden Aki ja Äijä-koira. Ja jos ei asiakkaat sitä käytä, niin saanpahan sitten vaikka itse käydä soutelemassa, yrittäjä tuumaa.
Tunturi-Lapin Huiput luettavissa maksutta täällä.
TIETOLAATIKKO