Muualta Lapista

Kemijärvellä alkunsa saanut metalliyhtye julkaisi koskettavan kappaleen rauhan puolesta – Kuuntele laulu tästä

Kappale julkaistiin Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen vuosipäivänä. Siinä lasten äänet peittyvät hälytyssireenin sointiin.

NightFlight toimi Kemijärvellä vuosina 1988–1992 ja toimii nykyisin Lahdessa. Etualalla Ossi Alaluusua, Olli Leino, Pekka Laine ja takana Sami Aro ja Jukkis Vierimaa. Kuva: Olli Leino

Kemijärvellä alkunsa saanut, melodista hard rockia soittava NightFlight julkaisi kuun vaihteessa 33 vuotta vanhan kappaleensa Sons of The Angels uudistettuna nimellä S.O.T.A.

Bändi esiintyi viime heinäkuussa järjestetyssä SessioRockissa Kemijärvellä VPK:lla, jossa myös kyseinen kappale esitettiin. Biisi julkaistiin Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen vuosipäivän yhteydessä helmikuussa.

– Biisi syntyi alun perin helmikuussa vuonna 1991, Persianlahden sodan ollessa isosti esillä mediassa. Kappaleen sanoitusta on päivitetty, sovitusta hieman hiottu tähän päivään ja bändi julkaisee kappaleen kannanottona rauhan puolesta, biisin sanoman ollessa nyt hyvin ajankohtainen, yhtye kertoo tiedotteessaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kappale alkaa lasten äänillä, jotka peittyvät hälytyssireenin ja hälytysajoneuvojen ääniin.

Seuraava julkaisu kesällä

NightFlightissa musisoivat nykyään Pekka Laine, Ossi Alaluusua, Sami Aro, Olli Leino ja Jukkis Vierimaa, ja mukana kappaleessa on myös kitarassa Janne Särkelä, joka vaikuttaa niinikään Kemijärvellä 80-luvun lopulla perustetussa Arched Fire -yhtyeessä. Lisäksi taustalaulussa on mukana Jarmo Kemppainen, pitkän linjan musiikintekijä Tornion suunnasta.

NightFlight toimi Kemijärvellä alun perin vuosina 1988–1992, ja bändin toiminta alkoi uudelleen vuoden 2022 alusta. Bändi toimii nykyisin Lahdessa, jossa äänitetuotantoja on tehty ja harjoituksia pidetty.

S.O.T.A. on NightFlightin toinen digitaalinen singlejulkaisu, se on kuultavissa musiikkia tarjoavilla digialustoilla muun muassa Youtubessa ja Spotifyssä. Seuraava julkaisu on tiedotteen mukaan suunnitelmissa kesän korvilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuuntele kappale alta:

Kuvassa keikkakokoonpano viime kesän VPK:n SessioRockissa. Vasemmalta: Janne Särkelä, Jukkis Vierimaa, Pekka Laine, Olli Leino ja Sami Aro.Kuvasta puuttuu Ossi Alaluusua, joka ei päässyt keikalle aikatauluhaasteiden takia. Kuva: Olli Leino
Vasemmalta rumpujen takana Jukkis Vierimaa, Pekka Laine, Sami Aro, Ossi Alaluusua, Olli Leino. Kuva: Olli Leino
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä