Paikallisuutiset

Kunnanjohtaja erosi - hallintojohtaja perui irtisanoutumisensa

Kunnanjohtaja Samuli Mikkola on irtisanoutunut virastaan. Hallintojohtaja Marja-Riitta Lukkari puolestaan on perunut irtisanoutumisensa. Kumpaakin asiaa kunnanhallitus käsittelee kokouksessaan 13. huhtikuuta.

Samuli Mikkola on irtisanoutunut kunnanjohtajan virastaan.

Samuli Mikkola on oma-aloitteisesti ja vapaaehtoisesti irtisanoutunut Enontekiön kunnanjohtajan virasta 26. huhtikuuta lähtien, tiedottaa Enontekiön kunta.

Mikkola on tuonut esityksen irtisanoutumisestaan kuntaan 28. maaliskuuta, jonka jälkeen on käyty neuvottelut Enontekiön valtuuston puheenjohtajiston ja kunnanhallituksen kanssa. Irtisanoutuminen on hyväksytty yhdessä.

Tiedotteen mukaan kunnanjohtajan irtisanoutuminen on ehdollinen, ja se edellyttää kunnanhallituksen hyväksyvää päätöstä virkasuhteen päättämiseen liittyvästä sopimuksesta. Asiaa käsitellään kunnanhallituksessa 13. huhtikuuta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sovimme yhdessä, että kunnanjohtaja Mikkola käyttää loppuajan keskeneräisten töiden kirjaamiseen ja tiedon siirtämiseen kunnan tietojärjestelmiin, toteaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Palojärvi tiedotteessa.

Mikkola aloitti kunnanjohtajana 19. syyskuuta.

Kunnanhallituksen esityslistan päätösesityksen mukaan kunnanjohtaja Mikkolan virkasuhde päätetään johtajasopimuksen 6 kohdan mukaisesti ja laadittu sopimus kunnanjohtajan virkasuhteen päättämisestä hyväksytään. Mikkolalle myönnetään ero hänen pyyntönsä mukaisesti siten, että virkasuhde päättyy 26. huhtikuuta.

Edelleen kunnanhallitus päättää, että Mikkolalle maksetaan johtajasopimuksen 6 kohdan mukainen kolmen kuukauden palkan suuruinen erokorvaus, joka on 22 895,40 euroa ja joka sisältää irtisanomisajan palkan. Erokorvaus maksetaan kertakorvauksena. Lisäksi Mikkolalle maksetaan KVTES:n mukaiset lomakorvaukset ja lomarahat virkasuhteen päättymiseen saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunnanhallitus toteaa, että asiasta tiedotetaan sopimuksessa sovitun perusteella siten, että osapuolten yhteisesti laaditun tiedotteen lisäksi asiasta ei tiedoteta.

Hallintojohtaja Marja-Riitta Lukkari on perunut irtisanoutumisensa. Kuva: Katja Keskitalo

Enontekiön kunnanhallituksen 13. huhtikuuta pidettävän kokouksen esityslistan mukaan kokouksessa tullaan käsittelemään myös hallintojohtajan irtisanoutumista. Hallintojohtaja Marja-Riitta Lukkari ilmoitti viimeisimmässä valtuuston kokouksessa 22. maaliskuuta irtisanoutuneensa kyseisen kokouksen aikana, mutta hän on perunut irtisanoutumisensa 31.3.2023.

Irtisanoutunut viranhaltija ei voi pätevästi peruuttaa ilmoitustaan sen jälkeen, kun kirjallinen irtisanoutumisilmoitus on saapunut työnantajalle. Ennen virkasuhteen päättymistä viranomainen voi kuitenkin halutessaan aina hyväksyä irtisanoutumisen peruuttamisen.

Esittelijänä toimivan Leena Palojärven päätösehdotus on, että kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan irtisanomisen peruuttamisen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juttua päivitetty kauttaaltaan 6.4.2023 klo 17.11.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä