Muualta Lapista

Uusi ruokakirja vie makumatkalle Tornionlaaksoon: ”Puhtaista raaka-aineistamme riittää ammennettavaa”

Väylänvarren ruokakulttuuria tallennettiin Porokämpältä pitopöytään -kirjaseen.

Original Lapland -yhdistyksen puheenjohtaja Tuija Kariniemi-Saukkoriipi (vas.) ja projektipäällikkö Iina Askonen kippistävät Tuijan kotitekoisella puolukkamehulla. Tornionlaaksolaisesta ruokakulttuurista kertova kirja Porokämpältä pitopöytään on ilmestynyt juuri äskettäin. Kuva: Johanna Lipponen

Jo ranskalaisen Maupertuis’n retkikunta totesi 1700-luvulla Tornionlaaksossa olevan ihastuttavan ihmeellinen luonto, ihmisten olevan ystävällisiä ja rakkauden leijuvan ilmassa. Paikallisten ihmisten vieraanvaraisuus teki heihin vaikutuksen.

Tämän päivän tornionlaaksolaisesta ruokakulttuurista saa mai

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä