Muualta Lapista

Ylimuoniolainen Toni Kuusisto lähtee kokkien olympialaisiin – kaikki alkoi Tornion kokkikoulusta

Toni Kuusisto ponnisti Ylimuoniosta kisaamaan maailman tasokkaimpaan kokkikisaan. Kaikista paras pohjoinen raaka-aine on itse pyydystetty lohi, kesäisin myös kalastusoppaana työskentelevä Kuusisto kertoo.

Ylimuoniosta lähtöisin oleva Toni Kuusisto osallistuu kokkiolympialaisiin Suomen maajoukkueessa Saksan Stuttgartissa. Kuva: Aki Mikkola

Lapsuudesta Toni Kuusisto muistaa, kuinka juoksi mummon luokse syömään.

Mummo asui Ylimuoniossa aivan lähellä, sadan metrin päässä, ja hänen luonaan oli aina hyvää ruokaa.

– Mummo teki pataruokia, käristyksiä ja keittoja, kalakeittoa, Kuusisto muistelee.

Kalat ja hirvi olivat lapsuuden ruokien kulmakiv

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä