”Tsemppaaja mä haluaisin olla” ‒ Ministeriöt ja maailma ovat tuttuja Kati Shibutanille, mutta metsä hänet maadoittaa
”Kaikki edellytykset huippulaatuiselle lihalle ovat olemassa” – poromies Juhani Maijalan lahtivajassa Sodankylän Orajärvellä pannaan hirvenlihat paloiksi ja pakkaseen
Reittejä pyöräilijöille ja poronhoitovuoden pääkohdat kalenteriin – Galdotievan uudet yrittäjät etenevät askel kerrallaan myös haasteiden kanssa
Sodankylään avataan uusi tilausravintola alkusyksyllä – ”Uskomme, että tunnelmallinen kotaravintola kiinnostaa ihmisiä”
”Kaipuu yrittäjyyteen ja usko Tornionlaakson mahdollisuuksiin” – ylitorniolainen Katriina Koskela ryhtyi Pörröporon uudeksi yrittäjäksi
Kotikonnuilla ei väännetä ihmisestä viimeisiä mehuja kuten etelässä, miettii Tarmo Kotavuopio - ”Täällä ihmisillä on eri meininki”
Saariselän kauppakeskus Kuukkeli jo harjakorkeudessa – ”Kiirettä on pitänyt”, tunnustaa kauppias Ylävaara Lapin Kansassa
Keskitalo: Metsäsaamelaisten elämäntapaa ja kulttuuria ollaan kieltämässä poistamalla lappalaiskriteeri ‒ ”Se on ihmisten ainoa oljenkorsi”
Perustuslakivaliokunnan julkisessa kuulemisessa puhuivat eri asiantuntijatahot ‒ jutussa linkki tallenteeseen
”Nämät ihmiset ovat kovan kautta menhet” ‒ Vuosien työn tulos valmistui viimein, katso videot Lasse Mäkitalon kirjajuhlasta
Muotka on asettunut Hettaan hyvillä mielin ‒ ”Olen aika yllättyny siitä, että täälä näin paljo rakennetaan”