Edullinen laina ilman vakuuksia - joustoluotto vai kulutusluotto?

Suurin osa suomalaisista hakee lainaa jossain vaiheessa elämää. Lainaa voidaan tarvita vaikka kylpyhuoneremonttiin, häihin tai uuden auton hankkimista varten.

Kun lainanottajalla on riittävästi työtuloja lainan takaisinmaksuun, voi laina ilman vakuuksia pankista olla hyvä valinta helpottamaan arjen rahoittamista.

Sopiva lainasumma riippuu hakijan omasta taloustilanteesta - ja tuloista. Budjetoimalla voidaan arvioida, mikä lainasumma sopisi hyvin omaan käyttötarkoitukseen niin, että laina voidaan maksaa kuukausittain takaisin pankille. Koska pankista voidaan nostaa lainaa ilman vakuuksia , onnistuu lainan hakeminen nopealla verkkohakemuksella hetkessä.

Normaali kulutusluotto on kertalaina myös suuremmille lainasummille

Normaali pankin tarjoama vakuudeton lainatuote on kulutusluotto, jossa ei ole vakuuksia. Kulutusluotto nostetaan yhdellä kertaa tilille, joten sitä kutsutaan myös kertalainaksi. Koska koko lainasumma nostetaan heti tilille, ei kulutusluottoa kannata nostaa ylimääräistä varmuuden vuoksi, sillä lainan korot juoksevat alusta alkaen lainassa.

Lainavertailupalvelu Nordsekin avulla voit nopeasti kilpailuttaa normaalit kulutusluotot yhdellä hakemuksella, jolloin kulujen vertailu onnistuu nopeasti. Lainojen vertailu on helppoa, sillä eri lainatarjoukset voidaan laittaa heti edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron perusteella.

Normaali maksuaika kulutusluotolle on 1 - 15 vuotta. Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain usein tasaerissä, jolloin maksuerän suuruus on aina sama joka kuukausi. Kulutusluottoa voi saada pankista jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia.

Joustoluottoa nostetaan pienissä erissä tilille käyttöön

Joustoluotto eroaa kulutusluotosta siten, että lainaa ei tarvitse nostaa yhdellä kerralla tilille. Usein joustoluottoa myönnetään käyttöön 2 000 - 5 000 euroa, jolloin lainasta voidaan tehdä nostoja tilille pienemmissä muutaman sadan tai tuhannen euron erissä.

Joustoluoton voi nostaa myös yhdellä kerralla tilille. Jos esimerkiksi 2 000 euron luottoraja nostetaan heti tilille, ei lainasta voidaan tehdä nostoja myöhemmin tilille yhtään, ennen kuin velkaa on taas maksettu takaisin pankille. Kun lainaa maksetaan takaisin, voidaan sitä muka myös nostoja tehdä omalle pankkitilille.

Joustoluotto on jatkuva lainatuote, jolloin se voi soveltua paremmin kuluttajalle, jolla lainantarve on kerralla pieni - mutta lainan tarve on usein. Koska pankit eivät myönnä joustoluottoa usein yli 10 000 eurolle, soveltuu normaali kulutusluotto suurempiin luottotarpeiisin.

Lainaa ilman vakuuksia voidaan hakea isompiinkin käyttötarpeisiin

Normaalia lainaa ilman vakuuksia voidaan saada pankista jopa 60 000 euroon asti. Lainamäärään vaikuttaa hakijan tulot, sillä pankit antavat lainaa aina suhteessa työtuloihin.

Normaalisti vakuudetonta lainaa nostetaan yhdellä kertaa tilille, johon normaali kulutusluotto sopii hyvin. Tällöin koko lainasumma maksetaan kerralla tilille. Mikäli lainaa ei tarvita heti paljoa käyttöön ja lainan nostotarve on jatkuva, voi joustoluotto sopia paremmin lainatuotteeksi.

Pankit tarjoavat sekä joustoluottoa että kulutusluottoa pelkällä henkilötakauksella. Joustoluottoa myönnetään usein muutama tuhatta euroa, kun keskimääräinen lainamäärä normaalissa vakuudettomassa lainassa on noin 10 000 euroa.

Mikä on edullisin lainatuote ilman vakuuksia?

Edullisin laina ilman vakuuksia saadaan usein pankista normaalille kulutusluotolle. Siksi lainan nostaminen normaalina vakuudettomana lainana on usein parempi lainatuote kuin joustoluotto, sillä joustoluoton korko ja kulut ovat usein kalliimpia.

Kulutusluoton hinta koostuu korosta ja tilinhoitomaksusta. Usein korko on joustoluottoa alhaisempi, jonka lisäksi joustoluotosta peritään usein nostopalkkio. Nostopalkkio voi olla luotosta riippuen suurempi kuin koron määrä, joten lainoja vertailtaessa kannattaa huomio kiinnittää kokonaiskuluihin, ei pelkkään korkoon.

Joustoluoton hintaa voi vertailla Nordsekin avulla myös normaaliin vakuudettomaan lainaan. Koska molemmat lainat ovat ilman vakuuksia, sopivat ne hyvin nopeaan ja joustavaan lainatarpeeseen.

Lainan kilpailuttaminen kannattaa

Haetaanpa lainaa pieneen nostotarpeeseen esimerkiksi matkaa varten tai suurempaa lainaa vaikka kodin keittiöremonttia varten - kannattaa vakuudettomien lainojen korko ja muut kustannukset kilpailuttaa.

Nordsekin maksuttoman lainapalvelun avulla (https://nordsek.com/) kuluttaja voi nopeasti ja vaivatta kilpailuttaa kaikki lainat ilman vakuuksia 1 000 eurosta aina 60 000 euroon asti. Lainojen vertaileminen auttaa löytämään nopeasti edullisimmat lainatarjoukset, jolloin lainan kuluissa voidaan säästää merkittävästi.

Koska lainojen kilpailutus on maksutonta, kannattaa kilpailuttaminen tehdä säännöllisesti myös olemassa oleviin lainoihin. Suomessa vakuudettoman lainan voi maksaa milloin vain etuajassa takaisin, jolloin voit etsiä myös nykyisille käytössä oleville lainoille edullisemman koron kilpailutuksen avulla.