Islanti talvella - aktiviteetit ja matkavinkit

Tämä upea saarivaltio tarjoaa lukemattomia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka tekevät talvilomasta unohtumattoman. Tässä artikkelissa esittelemme joitakin suosituimpia aktiviteetteja ja matkavinkkejä Islannin talvessa.

Aktiviteetit Islannin talvessa

Islanti on täydellinen kohde talvilomalle, sillä siellä voi nauttia monista erilaisista aktiviteeteista. Saarella voi esimerkiksi lähteä retkelle jäätikölle, jossa pääsee näkemään upeita maisemia ja jopa laskemaan pulkalla jäätikön rinnettä alas. Seikkailunhaluiset matkaajat voivat kokeilla myös jääkiipeilyä jäätiköllä.

Toinen suosittu aktiviteetti Islannin talvessa on lumikenkäily. Lumikengät voi vuokrata ja lähteä tutkimaan Islannin upeita lumisia maisemia. Lumikenkäily on hauska ja helppo tapa tutustua Islannin luontoon talvella.

Golden Circle kiertoajelu

Golden Circle on suosittu kiertoreitti Islannissa, joka sisältää kolme tärkeää nähtävyyttä: Thingvellirin kansallispuiston, Geysirin geotermisen alueen ja Gullfossin vesiputouksen. Matka Thingvelliriin tarjoaa upeita maisemia ja historiallista merkitystä. Thingvellirissä voi nähdä muun muassa Euroopan ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen välisen halkeaman ja kävellä vanhan islantilaisen parlamentin paikalla.

Geysirin geotermisellä alueella pääsee ihastelemaan kiehuvia mutalammikoita ja maailmankuulua Strokkur-geysirin purkausta, joka ampuu kuumaa vettä ilmaan säännöllisin väliajoin. Gullfossin vesiputous on yksi Islannin upeimmista luonnonnähtävyyksistä. Putous on kaksitasoinen vesiputous, joka tarjoaa upeita mahdollisuuksia valokuvaamiseen ja vaikuttavan näkymän.

Golden Circle -kiertue on suosittu päiväretki Reykjavikista, ja se tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua Islannin upeaan luontoon ja kulttuuriin. Matka kestää yleensä noin 6-8 tuntia, ja se voidaan tehdä omatoimisesti vuokra-autolla tai osallistumalla järjestetylle kiertueelle.

Kuumat lähteet talvi-ihmeenä

Islannissa on useita kuuluisia kuumia lähteitä, joista osa on suosittuja turistikohteita. Tässä niistä muutamia:

1. Geysir: Geysir on yksi maailman tunnetuimmista kuumista lähteistä. Se sijaitsee Haukadalurin laaksossa ja on antanut nimen kaikille geysireille. Geysirin vesi purkautuu ilmaan säännöllisin väliajoin, mikä on upea näky.

2. Strokkur: Strokkur on toinen kuumista lähteistä Haukadalurin laaksossa. Se purkautuu noin 10-20 minuutin välein, suihkuttaen kuumaa vettä jopa 20 metrin korkeuteen.

3. Blue Lagoon: Blue Lagoon on kuuluisa geoterminen kylpylä, joka sijaitsee lähellä Reykjavikia. Se on suosittu matkailukohde, jossa voi rentoutua lämpimissä mineraalipitoisissa vesissä.

4. Mývatn-järvi: Mývatn-järven alueella on useita kuumia lähteitä, kuten Námaskarðin alue, jossa voi nähdä kiehuvia mutalammikoita ja höyryäviä maaperän muodostumia.

5. Landmannalaugar: Landmannalaugar on upea alue Islannin ylängöllä, jossa on kuumia lähteitä ja geotermisiä alueita. Alueella voi nauttia lämpimistä kylvyistä keskellä upeaa luontoa.

Revontulet Islannin yötaivaalla

Islanti on yksi maailman parhaista paikoista nähdä revontulia. Talvella, kun yötaivas on pimeä ja kirkas, on mahdollista nähdä upeita revontulia. Retkelle voi lähteä pimeälle paikalle kauas kaupungin valoista ja ihailla revontulia taivaalla. Revontulet ovat todellinen luonnonihme, joka jättää sanattomaksi.

Tervetuloa Islantiin talvella nauttimaan upeista aktiviteeteista ja nähtävyyksistä. Islanti tarjoaa unohtumattomia kokemuksia ja kauniita maisemia, jotka jäävät lähtemättömästi mieleen.