Kivat joululahjaideat kissoille, koirille ja jyrsijöille

Jouluna on kiva hankkia lahjoja paitsi ystäville ja sukulaisille, myös lemmikeille. Näiden lahjaideoiden avulla ilahdutat eläinystävääsi jouluna!

Näistä lahjoista kissasi saattaisi pitää

Kissasi nauttii todennäköisesti herkkuruoista ja namipaloista. Syötävien lahjojen hyvä puoli on se, että ne eivät jää nurkkiin pyörimään. On kuitenkin olemassa myös muutamia esineitä, joita voit harkita hankkivasi lahjaksi kissakaverillesi.

Monipuolinen raapimispuu tai kiipeilypuu tarjoaa kissallesi mahdollisuuden lajinomaiseen käyttäytymiseen kiipeilyn ja kynsien teroittamisen osalta. Raapimispuu voi sisältää myös tasoja tai laatikoita, joissa kissa voi levätä.

Raapimispuu voi olla suuri, kiinteä rakennelma, jossa on useita pylväitä ja tasoja. Raapimispuun voi hankkia haluamansa kokoisena ja sisustukseen sopivan värisenä. Vaihtoehtoisesti voit hankkia kissallesi kiipeilyseinän, joita löytyy Hobbyhall.fi-verkkokaupasta esimerkiksi Kerbl-merkiltä. Pienempiä, levy- tai tynnyrimallisia raapimispuita on tarjolla muun muassa Trixie- ja Lionto-merkeillä.

Kissat ovat tarkkoja etenkin hiekkalaatikkonsa siisteydestä. Oivallinen joululahja voisikin olla uusi hiekkalaatikko, joka on juuri sopivan kokoinen omalle kissallesi. Sulkeutuvalla kannella varustettu hiekkalaatikko pitää kissanhiekat sisällään. Jos haluat todella satsata siisteyteen, voit hankkia kissallesi itsepuhdistuvan hiekkalaatikon. Niitä löytyy Hobbyhall.fi-verkkokaupasta esimerkiksi Petkit- ja PAWBBY-merkeiltä.

Jos kissasi tykkää leikkimisestä, uusi kissanlelu voisi olla hyvä lahja jouluna. Kissoille on olemassa myös interaktiivisia leluja, jotka leikittävät kissaasi silloin, kun sinulla on muuta tekemistä. Hampaiden puhdistamiseen tarkoitetut lelut pitävät leikkimisen lomassa huolta kissasi terveydestä. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimassa on runsaasti erilaisia kissanleluja sekä muita tarpeellisia välineitä kissanhoitoon.

Kivat lahjaideat koiralle

Kuten kissakin, koirasikin varmasti tykkää herkkulahjasta. Koira tykkää myös ulkoilemisesta kanssasi. Hyvä joululahja koiralle voivatkin olla esimerkiksi uudet valjaat tai talutushihna. Jos kaulapanta alkaa olla liian pieni, voit hankkia joululahjaksi isomman kaulapannan. Pantoja ja valjaita löydät Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivuilta esimerkiksi Rukka- ja Hurtta-merkeiltä.

Mikäli et halua, että koira änkeää nukkumaan samaan sänkyyn kanssasi, hanki koirallesi sopivan kokoinen peti. Koiranpetejä löytyy myös matto- ja patja-mallisina sekä kuljetukseen sopivina malleina. Suurelle koiralle tarvitset todennäköisesti yli metrin mittaisen XL-kokoisen pedin, kun taas pienelle koiralle riittänee 50 cm pitkä peti.

Onko koirasi innokas hotkimaan ruokansa siten, että osa ruoasta lentää lattialle ja ruokakuppi liukuu koiran syödessä eri puolelle huonetta? Tällöin uusi ruokakuppi on hyvä joululahjaidea. Hanki riittävän suuri kuppi, joka on valmistettu kestävästä materiaalista. Valitse kuppi, jossa on paikallaan pysyvä alusta. Vaihtoehtoisesti voit hankkia ruokakupin alle maton, joka pitää kupin paikoillaan.

Jos haluat satsata koirasi ruokakuppiin, voit hankkia automaattisen ruoka-annostelijan tai juomakoneen. Ruokakuppi, jossa on pienet kolot ruokapaloille, hidastaa syömistä ja on siten hyvä vaihtoehto ruokaa hotkivalle koiralle.

Ilahduta jyrsijää näillä lahjaideoilla

Voisitko ilahduttaa jyrsijääsi tänä jouluna isommalla häkillä? Pienet jyrsijät, kuten hamsterit tai gerbiilit, voivat vipeltää monikerroksisessa häkissä. Jos sinulla on kani, jolle ei ole mahdollista hankkia isompaa häkkiä, harkitse johto- ja pistorasiasuojien hankkimista. Näin kanisi voi viettää aikaa häkin ulkopuolella turvallisemmin.

Uusi lelu voi piristää lemmikkiäsi ja lisätä sen aktiivisuutta. Perinteisten juoksupyörien lisäksi pienille jyrsijöille on tarjolla esimerkiksi puisia tunneleita, pesäkoloja ja keinuja. Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivulta näitä löytyy esimerkiksi Flamingo- ja Beeztees-merkeiltä.

Mikäli olet lähiaikoina muuttamassa, voit hankkia jyrsijällesi kuljetuslaatikon. Se on hyvä olla olemassa myös mahdollisia eläinlääkärikäyntejä varten. Kuljetuslaatikko on hyvä hankinta myös kissoille tai koirille, mikäli matkustat. Osa hotelleista ja majoituspaikoista sallii lemmikit, joten matkustaminen yhdessä rakkaan lemmikkisi kanssa on mahdollista. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät myös erikokoiset lemmikkien kuljetuslaatikot (selvitä, millaisia tarjouksia ja alennuksia on saatavilla).