Lainavertailu kannattaa tehdä huolellisesti – Näin vertailet lainat

Lähes jokainen tarvitsee lainaa jossain vaiheessa elämää. Elämänmuutokset, kuten lasten syntymä, kodin ostaminen tai auton hankinta ovat tilanteita, jolloin ulkopuoliselle rahoitukselle saattaa olla tarvetta. Lainan ottaminen on hyvin yleistä, mutta ennen kuin teet lainapäätöksen, kannattaa lainat kilpailuttaa ja vertailla huolellisesti.

Lainavertailun avulla, tiedät mistä saat lainaa edullisimmin

Lainavertailu on tärkeää, jotta voit varmistaa itsellesi edullisen lainan. Lainojen vertaileminen kannattaa aloittaa pyytämällä lainatarjoukset mahdollisimman monelta eri pankilta ja rahoituslaitokselta, jotta saat tarpeeksi kattavan kuvan siitä, millä korolla sinulle voidaan lainaa myöntää.

Pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksissa voi olla merkittäviä eroja, joten lainan kilpailuttaminen ja lainojen vertailu antaa usein kattavan käsityksen siitä, mistä voit saada lainan alhaisella korolla ja joustavilla lainaehdoilla. Valitettavan usein kuitenkin lainojen kilpailuttaminen unohdetaan, koska ajatellaan lainan kilpailuttamisen olevan vaikeaa ja aikaa vievää. Näin ei kuitenkaan ole, kun otat avuksesi maksuttoman VertaaLainaa.fi lainavertailupalvelun, joka kilpailuttaa lainat puolestasi jopa 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Lainahakemuksesi kilpailuttaminen kestää vain muutaman minuutin, joten pääset vertailemaan lainoja jo saman päivän aikana hakemuksen lähettämisestä.

Ota nämä asiat huomioon, kun vertailet lainoja

Voit aloittaa lainojen vertailemisen, milloin tahansa VertaaLainaa.fi -palvelussa. Yksi täyttämäsi hakemus tavoittaa kymmenet eri lainantarjoajat lähes reaaliaikaisesti ja pääset heti vertailemaan henkilökohtaisia lainatarjouksia.

Lainatarjouksissa kannattaa kiinnittää huomio lainan todelliseen vuosikorkoon, lainan takaisinmaksuaikaan sekä tarjottavaan lainasummaan.

Lainan korko vaikuttaa siihen, kuinka paljon maksat lainan kuluja laina-aikana. Vertaile eri lainantarjoajien lainatarjouksia todellisen vuosikoron mukaan ja pyri valitsemaan laina, jossa lainan todellinen vuosikorko on pieni.

Lainatarjoajat voivat tarjota lainaa eri takaisinmaksuajoilla. Kiinnitä huomiota laina-aikaan, koska sen perusteella tiedät, minkä verran maksat lainaa takaisin joka kuukausi. Lainan kuukausierällä on suuri merkitys taloudelliseen maksukykyysi, joten valitse lainalle omaan taloudelliseen tilanteeseen sopiva lyhennyserä.

Kiinnitä huomiota myös, että tarjoukset on suunniteltu tarvitsemasi lainasumman mukaan. Liian pieni lainasumma voi hankaloittaa tarvitsemasi hankinnan rahoittamista ja toisaalta liian suuresta lainasta maksat turhaan kuluja ja korkomaksuja.

Budjettilaskurin avulla selvität, minkä verran voit ottaa lainaa

Toisinaan voi olla vaikea hahmottaa, minkä verran lainaa kannattaa ottaa ja kuinka paljon lainaa pystyy maksamaan kuukausittain?

Budjettilaskurin avulla voit ennen lainan kilpailuttamista ja vertailua selvittää, mihin sinulla kuluu rahaa kuukaudessa ja miten selviäisit mahdollisesta lainanlyhennyksestä.

Laskurin avulla saat muun muassa kokonaiskuvan asumiskuluistasi. Budjettilaskuri auttaa hahmottamaan, minkä verran pakollisen kulujen jälkeen voisit laittaa esimerkiksi kesälomaan, lainanlyhennyksiin, säästöön tai sijoituksiin.