MAINOS Haaveena oma kesämökki? Näin löydät vinkkejä rahoitukseen

MAINOS – SUMMARUM

Kesämökkikausi on pian parhaimmillaan. Tuhansien järvien maassa on entistäkin komeampia vapaa-ajanasuntoja erilaisissa kauniissa luontomaisemissa. Onko sinulla haaveena oma kesämökki?

Millaisin kustannuksin mökkilaina on mahdollista ottaa juuri unelmiesi kohteeseen? Tämä selviää hyvin nopeasti Summarumin ilmaisesta palvelusta. Sivustolla on oma osio mökkilainan vaihtoehtojen selvittämiseen.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on yli puoli miljoonaa mökkiä. Tuhansia näistä vaihtaa omistajaa vuosittain, joten myynnissä on (toki alueellisesti vaihdellen) koko ajan vapaa-ajan asuntoja.

Kappalemääräisesti Suomen mökkirikkain kunta on Kuopio. Tilastokeskuksen mukaan yli 10000 vapaa-ajanasuntoa Suomessa on Kuopiossa ja Mikkelissä. Seuraavina kuntatilastossa ovat Parainen, Savonlinna sekä Hämeenlinna. Vuoden 2010 jälkeen valmistuneiden uusien mökkien keskimääräinen koko on 74 neliömetriä.

Kun pohdit unelmiesi vapaa-ajan asuntoa, niin pohdi näitä asioita ensin: Tuleeko asunnon olla talviasuttava? Kuinka monta petipaikkaa kiinteistössä tai pihapiirissä on hyvä olla? Haluatko ehdottomasti, että mökki on meren tai järven rannalla? Oletko valmis itse remontoimaan mökkiä, jos myynnissä olisi ihan selviä remonttikohteita?

Jos päädyt remonttikohteeseen, kulutusluotto voi olla yksi mahdollisuus pienimuotoisen remontin ja mökkikauden avaamiseen liittyviin kustannuksiin. Mökkeilyyn kun liittyy sellaisia menoja, joita ei esimerkiksi kaupunkiasumisessa aina tule esille.