Miksi kannattaa yhdistää lainat

Lähtökohtaisesti on kannattavaa yhdistää lainat, jos sinulla on useita erilaisia luottoja ja niiden hallinta alkaa käydä vaikeaksi. Lainojen yhdistäminen yksinkertaistaa talouden hallintaa, koska sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä lainasta ja yhdestä kuukausittaisesta maksusta. Lisäksi yhdistämällä lainat voit säästää rahaa, koska sinun ei tarvitse maksaa useiden lainojen kustannuksia samanaikaisesti. Yhdistelylaina voi auttaa sinua laatimaan selkeän budjetin ja taloussuunnitelman, joka auttaa sinua maksamaan velkasi pois tehokkaammin ja välttämään uusien velkojen kertymistä.

Arvioi huolellisesti yhdistämiseen liittyvät kulut ja varmista, että uusi lainapaketti on taloudellisesti järkevä vaihtoehto ennen kuin päätät yhdistää lainat. Yhdistelylainan on hyvä olla osa laajempaa taloussuunnitelmaa. On tärkeää olla valmis tekemään muutoksia kulutustottumuksiin ja noudattamaan suunnitelmaa velkojen maksamiseksi. Huomio, että yhdistelylaina ei poista velkaa, vaan siirtää sen uuteen muotoon pyrkien auttamaan velkojen maksamisessa.

Mistä hakea lainojen yhdistämistä

Suomalaisista pankeista yksi vaihtoehto lainojen yhdistämiselle on Alisa Pankki. Pankissa voit yhdistää lainoja ilman vakuuksia 30 000 euroon asti jopa 15 vuoden maksuajalla, jolloin saat kuukausierän tuloihisi ja menoihisi sopivaksi. Vieraile pankin verkkosivuilla ja lue lisää lainojen yhdistämisestä.