Miten sisällä varmistetaan hyvä ja viileä ilma, kun ulkona on paahtavan kuumaa? Avuksi tulee ilmastointilaite

Jos kotonasi on ilmalämpöpumppu, voit kuumina päivinä kytkeä helposti viilennystilan päälle. Mutta jos ilmalämpöpumppua ei ole, on löydettävä jokin muu ratkaisu, jolla kodin lämpötilan voi pitää normaalina.

Jaamme ideoita siitä, mitä hyvän ilmanlaadun ja viileän lämpötilan varmistamiseksi voi tehdä, kun ulkona on paahtava kuumuus.

Ilmastoi huone, jossa oleskelet suurimman osan ajasta

Erilaiset huoneeseen asennettavat ilmastointilaitteet auttavat pitämään sisäilman raikkaana ja viilennettynä. Huoneeseen sopii sekä siirrettävä ilmastointilaite että sellainen, joka asennetaan tiettyyn tilaan. Tämä voi olla jokin huone, jossa vietetään eniten aikaa, kuten esimerkiksi olohuone tai makuuhuone.

Kaikenlaiset ilmastointilaitteet auttavat saavuttamaan tilassa juuri sellaisen lämpötilan kuin halutaan. Sitä varten pitää vain valita ilmastointilaite, joka vastaa kaikkia odotuksiasi ja tarpeitasi.

Siirrettävät ilmastointilaitteet ovat joustavuutensa ansiosta mukavia, sillä voit käyttää niitä juuri siinä huoneessa, jossa parhaillaan oleskelet. Jos haluat mennä toiseen huoneeseen, esimerkiksi yöllä nukkumaan, voit siirtää myös ilmastointilaitteen uuteen paikkaan.

Siten tällaiset ilmastointilaitteet toimivat juuri siellä, missä haluat. Niiden sijoittaminen on helppoa, ja siitä selviää jokainen. Itselle sopivan ilmastointilaitteen voit valita tästä.

Lisäksi siirrettävät ilmastointilaitteet ovat käytännöllisiä myös silloin, kun haluat ottaa sellaisen mukaan mökillesi. Sinun ei tarvitse hankkia jokaiseen taloosi tai asuntoosi erillistä ilmastointilaitetta. Ja miksipä et käyttäisi valitsemaasi laitetta myös puutarhamökissäsi tai loma-asunnossasi. Mahdollisuuksia on paljon!

Siirrettävä ilmastointilaite on myös loistava lahja isovanhemmille tai vanhemmille, jotka eivät itse raaski sellaista ostaa, mutta joiden asunto saattaa kesällä muuttua hyvin kuumaksi.

Miten huoneen voi muuten pitää viileänä?

Vaikka ilmastointilaite olisikin jo huoneeseen valittuna, tilan viileänä pitämiseksi voi tehdä paljon muutakin. Alkajaisiksi sulje kuumana päivänä kaikki ikkunat, vedä rullakaihtimet alas ja verhot ikkunoiden eteen. Siten vältät tilan liiallista lämpenemistä ikkunasta paistavan auringon vuoksi.

Monet ihmiset luulevat, että juuri ikkunoiden auki pitämisestä on hyötyä, mutta todellisuudessa asia ei ole niin, ja sillä voi pikemminkin tehdä itselleen karhunpalveluksen. Sitä vastoin öisin, kun nukut, ikkunoiden avoimina pitäminen on hyvä ajatus. Ilma on silloin viileämpää, huoneet tulevat tuuletetuiksi ja viileämmällä ilmalla helposti jäähdytetyiksi.

Muista, että aamulla heti, kun aurinko alkaa paistaa ja lämpötila nousee, kaikki ikkunat ja ovet pitää taas sulkea, ettei lämmin ilma tulisi sisään.

Oletko huomannut, että kun olet ryhtynyt suureen ruoanlaittoon ja erilaisten uuniruokien valmistamiseen, huone muuttuu paljon lämpimämmäksi? Juuri siksi vältä kuumina päivinä uunin käyttämistä. Jos taas valmistat ruokia liedellä, yritä valmistaa kevyempiä ja yksinkertaisempia ruokia, jotka eivät vaadi pitkään liedellä kypsyttämistä.

Nämä yksinkertaiset vinkit auttavat pitämään huoneen viileänä, mutta erittäin suurella helteellä ne eivät kuitenkaan välttämättä anna toivottua vaikutusta. Siksi paras ratkaisu onkin ilmastointilaite.

Löydä itsellesi sopiva siirrettävä ilmastointilaite tai jokin muu ilmastointilaite, kuten jäähdytystuuletin tai jokin muu. Ja tietysti muista hellepäivinä levätä ja juoda paljon vettä.

Kuumilla säillä matkustaessasi, esimerkiksi Helsingissä tai vaikkapa Jyväskylässä, kysy ehdottomasti hotelleista, onko niiden huoneissa ilmastointilaitteet tai onko huoneeseen mahdollista sijoittaa siirrettävä ilmastointilaite.