Näin valitset itsellesi sopivan matkalaukun

Olipa sitten kyseessä unelmien lomareissu, työmatka tai vierailu sukulaisten luona, tilanteeseen sopiva matkalaukku on tarpeellinen kumppani. Laadukas laukku tekee matkustamisesta mukavampaa ja huolettomampaa. Tässä artikkelissa Kemin Laukku kertoo, miten valitset juuri oikeanlaisen matkalaukun.

Kemin Laukku on kotimainen yritys, jolla on vuosikymmenten kokemus laukkujen maailmasta. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita matkalaukkuja moniin eri tarpeisiin. Meiltä saat takuulla korkealaatuisen ja kestävän kumppanin matkoillesi. Voit tehdä ostoksia myymälässämme Kemissä tai tilata verkkokaupastamme osoitteesta Laukkuni.fi.

Valitse oikea koko

Ensimmäinen asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on matkalaukun koko. Matkalaukkujen tilavuudet ovat tavallisesti noin 70–110 litraa. Sopivan kokoinen matkalaukku tekee matkastasi sujuvamman ja miellyttävämmän. Yksi laukkukoko ei välttämättä riitä, vaan yhdellekin matkalle voidaan tarvita kaksi laukkua, esimerkiksi pieni lentolaukku ja isompi matkalaukku ruumaan.

Pieni, noin 70 litran matkalaukku soveltuu erinomaisesti lyhyille matkoille ja kevyelle pakkaamiselle. Se riittää yleensä yhden henkilön viikon matkalle. Jos otat mukaasi esimerkiksi talvivaatteita tai harrastusvarusteita, saatat kuitenkin tarvita isomman laukun.

Iso matkalaukku, noin 90 litraa, on suosituin vaihtoehto. Se sopii mainiosti perheelle ja kahdelle matkustajalle, varsinkin jos mukana on lisäksi pienempi laukku tai reppu käsimatkatavaroille. Iso matkalaukku mahdollistaa väljemmän pakkaamisen ja mukaan mahtuu useampi vaatekerta ja kenkäpari.

Erittäin iso matkalaukku, noin 110 litraa, on oiva valinta, jos olet lähdössä pitkälle matkalle ja haluat selvitä yhdellä laukulla. Tämän kokoisessa matkalaukussa on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota laukun painoon, jotta pysyt lentoyhtiön painorajoitusten puitteissa. Tarkista myös matkalaukkujen kokorajoitukset, jotka ilmoitetaan yleensä laukun ulkomittoina.

Cavalier-matkalaukkuja löytyy monen kokoisina versioina eri väreissä.

Mikä materiaali sopii tarpeisiisi?

Matkalaukkuja valmistetaan monista eri materiaaleista, kuten erilaisista muoveista, kankaasta ja alumiinista. Materiaali vaikuttaa laukun käytettävyyteen, kestävyyteen ja hintaan.

Polypropeeni on yleinen materiaali matkalaukkujen valmistuksessa. Se on kestävä, kohtuuhintainen ja melko kevyt materiaali. Polypropeeni on naarmuuntuva, mutta sen käyttömukavuus ja hinta-laatusuhde tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon matkailijoille.

ABS-muovi on edullinen vaihtoehto. Se on kevyt, mutta ei yhtä iskunkestävä materiaali kuin polypropeeni. Tämä materiaali sopii niille, jotka etsivät edullista vaihtoehtoa ja matkustavat varovaisesti. Polykarbonaatti taas on keskihintainen materiaali, jota käytetään matkalaukuissa sen keveyden vuoksi. Myöskään polykarbonaatin iskunkestävyys ei ole yhtä hyvä kuin polypropeenin.

Alumiiniset matkalaukut ovat kestäviä ja tyylikkäitä. Ne ovat kuitenkin yleensä painavampia kuin muut materiaalit, mikä voi aiheuttaa haasteita lentoyhtiöiden painorajoitusten kanssa. Alumiinilaukut ovat hyvä valinta niille, jotka arvostavat klassista tyyliä ja haluavat kestävän laukun.

Useimmat matkalaukut valmistetaan kiinteistä materiaaleista, mutta kankaisia matkalaukkuja on edelleen olemassa. Ne ovat kevyempiä kuin muut vaihtoehdot ja ne tarjoavat vähemmän suojaa tavaroillesi. Kangaslaukut sopivat hyvin niille, jotka pakkaavat kevyesti ja etsivät helposti kuljetettavaa vaihtoehtoa.

Sulkemismekanismit ja pyörät – matkalaukun tärkeät yksityiskohdat

Sulkemismekanismi ja pyörät vaikuttavat merkittävästi laukun käytettävyyteen. Valitsemalla laukun, jossa on toimiva sulkemismekanismi ja laadukkaat pyörät matkustaminen sujuu mahdollisimman vaivattomasti ja miellyttävästi.

Yleisin sulkemismekanismi on vetoketju. Vetoketjut kestävät yleensä hyvin kulutusta eivätkä rikkoudu helposti. Lisäksi vetoketjulliset laukut ovat usein kevyempiä kuin muut vaihtoehdot. Toinen hyvä vaihtoehto on lukolla suljettava matkalaukku. Tällaiset laukut voidaan sulkea lukoilla kolmelta sivulta, mikä tekee niistä erittäin turvallisia. Laukku sulkeutuu tiiviisti, joten sen sisälle ei pääse ötököitä vieraista hotellihuoneista.

Nykyaikaisissa matkalaukuissa on yleensä nelipyöräinen rakenne, jossa jokaisessa kulmassa on pyörä. Laukkua on helppo liikutella ja käännellä erilaisissa ympäristöissä. Parhaissa matkalaukuissa on joka kulmassa tuplapyörät. Lisäksi pyörissä voi olla erilaisia jousituksia. Tämä tekee liikkumisesta entistä sujuvampaa ja vähentää tärinää epätasaisilla pinnoilla.

Laukun sisusta - paikka jokaiselle tavaralle

Hyvin suunniteltu matkalaukun sisätila tekee tavaroiden pakkaamisesta ja järjestelystä helpompaa. Joissakin matkalaukuissa on sisällä kiinnitysremmit, jotka auttavat pitämään vaatteesi paikallaan. Taskut antavat mahdollisuuden järjestää pieniä esineitä, kuten alusvaatteita, sukkia ja hygieniatuotteita helposti saataville. Taskut auttavat pitämään laukun sisätilan siistinä ja hyvässä järjestyksessä.

Varaosat pidentävät matkalaukun käyttöikää

Parhaisiin matkalaukkuihin on saatavilla varaosia, mikä voi merkitä huomattavaa säästöä pitkällä aikavälillä. Kun matkalaukun osa vaurioituu tai kuluu, voit vaihtaa sen uuteen sen sijaan, että joutuisit ostamaan uuden laukun.

Pitkä takuu voi olla merkki varaosien saatavuudesta. Matkalaukun pitkä takuuaika tarkoittaa yleensä sitä, että valmistaja tuottaa laukkuun sopivia varaosilla pidempään.

Jos matkalaukun pitkäikäisyys ja mahdollisuus korjata se ovat sinulle tärkeitä asioita, suosi valmistajia ja malleja, joista on saatavilla varaosia. Jos laukkuun ei ole saatavilla varaosia, sen korjaaminen voi olla vaikeaa.